perjantai 30. lokakuuta 2015

Rauhaisaa pyhäinpäivää ja huoletonta Halloweenia


Se on syksy nyt. Tai oikeastaan jo talvikin alkaa kolkuttelemaan ovelle. On aika kääriytyä lämpimän viltin alle ja nauttia takkatulen lämmöstä. On aikaa puolisolle ja läheisyydelle, kun kesän kiireet ovat ohi. Samalla myös ehkäisyn merkitys korostuu, kun läheisyyden määrä lisääntyy.

Kiertoni on säännöllistynyt ainakin muutaman viime kuukauden perusteella 31 päivän mittaiseksi. Se tietää enemmän vihreitä päiviä joka kuukaudelle, kun kuukautiskierto asettuu paikoilleen. Samalla punaisten päivien määrä vähenee ja keltaiset pikkuhiljaa poistuvat kuviosta. Lady-Compista on näiden kuukausien aikana tullut luonnollinen osa elämää. Se herättää minut aamuisin "laulullaan" ja pyytää mittaamaan lämmön. Tämä toimenpide tapahtuu kyllä useimmiten täydessä unenpöpperössä! :D

Ensi kuulle pitäisi varata gynekologiaika. Muistakaahan myös muut kanssasisaret käydä säännöllisin väliajoin tarkastuttamassa, että kaikki on kunnossa myös niiden vartalon osien suhteen, joita emme päälle päin näe. Mielenkiinnolla odotan ehkäisykeskustelua vastaanotolla.

Mitään uutta ja mullistavaa ei ole tapahtunut, en ole edelleenkään raskaana ja Lady-Comp tuntee kiertoni hyvin. Se kertoo ovulaatiot ja kuukautisten alkamispäivämäärät hienosti. Täytyy sanoa, etten olisi kyllä ikinä uskonut, että hedelmällisyystietokone voi olla todellakin näin tarkka! Osaan nykyään varautua kuukautisten alkamiseen ajoissa ja ne eivät pääse enää yllättämään minua kesken kauppareissun. Tämä laite on kyllä helpottanut elämääni monella tavalla: Ei hormoniehkäisystä johtuvaa jatkuvaa pahaa mieltä ja surullista oloa, ei yllättäviä kuukautisten alkuja, laitteen avulla on helppo ymmärtää olojaan nähdessään kierron konkretisoituvan pienelle näytölle. Lisäksi tämä on jostain syystä paljon helpompi käyttää ja muistaa, kuin pillereiden otto!

Mielellään vastailen edelleen kysymyksiinne, mikäli niitä tulee mieleen ja otan vastaan myös aiheita, jos joku haluaa minun jostain tietystä asiasta kirjoittavan.

Nyt valmistelemaan huomista pyhäinpäivän viettoa ja lapsille ehkä jotain mukavaa Halloween-teemalla. Rauhallista syksyn jatkoa lukijoille! <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti